staff

1976年生
1996年辻調理師専門学校フランス校卒業
フランス料理店「カランドリエ」(本町)
リッツカールトン大阪メインダイニング「ラベ」(梅田)
ダイニングカフェ「シュハリ」(堀江)
を経て、2002年26歳で「トゥールモンド」(土佐堀)をオープンする。
ガツンとしたビストロ料理で注目を集める。
2007年3カ月の長期休暇でフランス研修を経てコーススタイルにリニューアル。
2010年ミシュラン一つ星を獲得。
2014年「トゥールモンド」をクローズし、同年店名を一新し
「ad hoc アドック」(中之島)として移転オープンする。

Born in 1976, Chef Tatsuhiro Takayama graduated the French branch of Tsuji culinary school in 1996. After working in French restaurants Calendrier (Honmachi), La Baie in The Ritz-Carlton Hotel (Umeda), Shuhari (Horie), Chef Tatsuhiro, in 2002 at the age of 26, opened his critically acclaimed French restaurant Tout-Le-Monde (Tosabori), a bistro with regional French cuisine true to its roots. After changing their dinners to a course-based menu, Tout-Le-Monde received a Michelin star in 2010. In 2014, Tout-Le-Monde closed its doors to restart in Nakanoshima as Ad Hoc.

ad hocとは「目的のための」「特別の」という意味。
人は様々な目的をもって集います。
僕たちは食材を理解し目的をもって調理します。
それぞれがこの場所でリンクし特別な時間が流れるよう、
そんな思いを込めました。
時間の経過とともに風合いを増し、訪れる方々に心地よさを
感じていただけるよう一つずつ重ねていくことが僕の「ad hoc」です。
皆様とお会いできる事を心よりお待ちしております。

Ad Hoc means ‘formed for a special purpose’.
People gather together for their respective ‘special’ purposes.

We understand each ingredient and prepare them with purpose.

I wish that each of these purposes can link together and create a memorable moment here.
As time passes, I aspire for the flavors to enhance and compose a space of comfort; that is my “ad hoc”.

I look forward to welcoming you here.